Honing er godt til at holde dit værktøj rent

honing værktøj

Ved ringvenlig mener vi en finish, der giver god støtte til ringene, beholder olie og kræver ikke en lang indbrudstid. For de fleste motorer i dag betyder en ring-venlig finish en plateaufinish.

Et plateau borer finish er, hvad alle typer af ringe til sidst producerer, når de er fuldt siddende, så jo tættere boringen kan være færdiggjort til en plateaulignende tilstand, jo mindre ringe og cylindre vil bære, når motoren går i stykker, jo bedre ringene vil forsegle lige fra starten, og jo længere ringene vil vare.

Til moly-ringe kan en to-trins modningsproces bruges til at opnå en plateaufinish. Først skal du skære med et konventionelt siliciumcarbidglas med et 280 graders siliciumcarbidglas. Derefter afslutes ved kortvarigt at berøre boringerne med en # 400 griststen eller give dem flere slag med et slibende nylon honing værktøj eller børste.

Hvis cylindrene er ædet med diamantsten, kan du følge op med en finere gritdiamant, et fint gritglasfibre eller en børste for at færdiggøre boringerne. Diamantsten er hurtig og lang levetid, men de er mere aggressive end siliciumcarbid og skaber flere tårer og andre uønskede rester på overfladen. På grund af dette bør en grov diamanthoningprocedure altid følges op med en anden operation bagefter for at afslutte overfladen.

Honing er til for at gøre dit værktøj stærkere

Til sammenligning kræver traditionelle honingprocedurer ingen efterbehandlingstrin. Typisk anbefaler de fleste ringfabrikanter, at man bruger # 220 grus siliciumcarbidhoningsten, hvis motoren skal monteres med almindeligt støbejern eller kromringe, # 280 griststen til molyfonerede ringe og # 320 til # 400 griststen til moly ringe, hvis motoren bliver bygget til racing eller ydeevne. Ikke desto mindre kan cylindrene i nogen grad være plateaued ved at afslutte dem med en slags fleksibel børste.

En af fordelene ved at bruge en fleksibel børste i en boremaskine er, at du kan køre boret baglæns. Honingstener kører normalt med uret, så hvis du børster i modsat retning (mod uret), vil det gøre et godt stykke arbejde med at nedbryde overfladen. Ikke mere end 15 slag skal være nødvendige for at opnå en høj kvalitet finish.

Den anbefalede overfladefinish for senmodelmotorer varierer noget fra en applikation til en anden, men mange er nu i 15 til 20 mikroinch-række Ra (ruhedsgennemsnit).

Hvis boringerne er hakket med # 325 til # 400 diamantsten, vil finishen typisk ligge i området 22 til 24 Ra – hvilket er for groft. Derfor skal boringerne være færdige med en pensel eller finere griststen. Hvis du gør det, vil du sædvanligvis bringe finishen ned til det ønskede interval på 20 eller mindre.

Honing er et godt værktøj til forskellige ting

På et mikroskopisk niveau afslører profilen af ​​en nyhentet cylindervæg mange små toppe og dale. Dalene skæres ud af metallet ved slibemidlerne under honingprocessen, og toppe repræsenterer det højeste punkt på overfladen, der vil komme i kontakt med ringene. Store skarpe toppe vil ikke vare længe, ​​når motoren er startet, fordi toppene af toppene gradvist forskydes af ringene, når ringene bryder ind. Da de højeste toppe er slået fra, bliver bjerget fladt og skaber et “plateau “effekt. Dette øger lagringsområdet for ringene og gør det lettere for ringene at glide over overfladen på en oliefilm, der bevares i dalerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *